ORDER FORM HERE!!!

Name:
Email Address:
H/P number :
Adress :
Code of item :
Payment method : Maybank
CIMB
BSN
Payment time :
Delivery option Pos laju
Are you Sakurapinky Online Shop House follower? * You can be our follower by click on "follow" or "join this site" button at below this form Yes
No
Comments/request/opinion (if any):
Total payment information will sent to you via : SMS
Email
Saya Setuju dengan terma dan syarat Sakurapinky Online Shop House Setuju

Form provided by Freedback.

My Lovely Followers

Tuesday, November 8, 2011

Pengakuan Benar

Assalamualaikum..

sebelum ni pernah tak anda-anda semua baca entry cik Sakurapinky mengenai kes penipuan dalam bisnes online ni.. kalau tak pernah baca..sila klik sini.

oke.. dah tau kan entry tu cite pasal apa..entry tu cik sakurapinky dapat dari blog orang lain dan niat cik sakurapinky masa tu hanya nak memperingati orang di luar sana supaya berhati-hati.. 
ok pada 6 Nov 2011, cik sakurapinky telah terima satu email yang berbunyi begini.. agak panjang sikit.. harap baca dengan teliti ye..

hi,
i saw ur post on people yang tipu secara online.
my name is there, contributed by qumang sebayan.
i'm one of the two owners untuk perfume palace, lagi sorang is my friend falisya.
she's in charge of emails/order and postage. i'm in charge of dealing with supplier. since i kena deal with supplier (urusan duit) so any payment is made to my account so that senang nak transfer from my account terus to the supplier.
i memang ada receive payment from qumang sebayan, even dah ambik all her vials from the supplier and dah bagi to my partner for her to send out, but she didnt.
and i memang tak tahu, sebab as i mention earlier, dia yang in charge of emails so i tak selalu bukak and so far takde apa apa hal pun.

i found out pasal benda ni pun pasal my cousin terjumpa ur blog and told me about this.
i even bergaduh dengan my partner tu sebab my nama yang jadi buruk sebab apa apa transactions are all to my account.
actually i dah contact dengan qumang sebayan about this, i dah offer nak refund and all but she tak nak.
i memang bersalah sangat, i dah email dia but dia tak nak layan, but i'm hoping nak clear my name, sebab i memang tak tahu pasal benda ni and i feel its really unfair that my name yang terpampang for the whole world to see padahal orang lain yang buat hal.
can u please help me?
i really want to refund her back or anything sebab i sedih sangat mengenang kan pasal benda ni.
i started this as a small honest business, tak sangka orang dekat dengan kita buat hal then kita pulak yang terkena.

sebenar nya, last year i dah contact qumang sebayan but she memang tak nak give me a chance, i email pun tak reply dah in the end.
so i cuba nak lupakan hal ni, but i really tak boleh.
sekarang ni kalau sesiapa jumpa ur blog akan ingat i ni penipu, padahal demi Allah swt i tak tahu and takde niat langsung nak menipu orang lain.
i tak tahu macam mana nak sampai kan apa i feel.
i just hope u can help me, maybe u boleh contact dia and let me refund her?
i nak bersihkan nama i dari benda memalukan ni.

kalau u nak contact my partner, nama dia falisya, email dia princess_falisya@hotmail.com

thank u sangat2.
 Ok.. dah baca kan?? tiada satu huruf pun yang cik sakurapinky tertinggal.. semua yang ditulis dalam email yang terima adalah seperti di atas..  Bila Cik sakurapinky baca, harap everything is the truth dan jika ini adalah perkara sebenar yang terjadi.. hanya ini yang cik sakurapinky bantu.. memberitahu situasi sebenar disebalik cerita yang digembar-gemburkan..mungkin si pengirim ni tersepit dengan keadaan masa itu..

harap dengan entry ini dapat beritahu perkara sebenar kepada semua dan dapat bersihkan nama si pengirim dari fitnah orang lain..
Thank sebab sudi baca dan berkunjung ke blog ni.. jika anda suka dengan entry ni sila "Like" ye..Sebarang pertanyaan boleh la send email to sakurapinky.onlineshopping@gmail.com atau hanya tinggalkan komen anda di sini.. InsyaAllah, Cik Sakurapinky akan sedaya upaya menjawab segala kemuskilan anda.

1 comment:

  1. hi!friend ,your blog so nice
    May i exchange with you ?
    partnership is the best
    http://kimedianewstoday.blogspot.com/
    i will link you later
    thanks in advance

    ReplyDelete

HAK CIPTA TERPELIHARA- BLOG SAKURAPINKY ONLINE SHOP HOUSE. TQ..NANTI DATANG LAGI YE.